16.12.2022
İstanbul

1988 yılında kurulan Motif Halk Oyunları Eğitim Derneği, Eylül 2000 tarihinden itibaren adını Gençlik Kulübü olarak değiştirmiştir. Daha sonraki dönemde halk kültürüne hizmette gerek anlayış ve gerekse çalışma statüsü bakımından yeni bir yapılanmaya ihtiyaç duyulması sonucu ismi, Motif Halk Oyunları Eğitim Derneği Gençlik ve Spor Kulübü yapılarak çok daha kapsayıcı bir hale getirilmiştir. Halk kültürünün tarihsel derinliği ve zenginliği dikkate alınarak araştırma, inceleme, tanıtma ve geleceğe aktarma açısından faaliyet alanını genişletmek amacıyla 2004 yılından itibaren hizmet alanı genişletilerek Motif Halk Oyunları Eğitim ve Öğretim Vakfı kurulmuştur. Kurucu Başkanımız, halen Motif Vakfı Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmekte olan Sanayici – İşadamı M. Zeki BAYKAL’dır.